INGYENES operettgála és előadás a Király Színházról Budapesten!

Kelt: 2019.10.27

INGYENES operettgála és előadás a Király Színházról Budapesten! Előadássorozat a Király Színház és a magyar operett hőskoráról lesz előadás 2019. november 13-én ás december 11-én 15:00-kor a Weselényi17-ben. A Magyarországon egyedülálló program ötvözi a klasszikus gálaműsort és az ismeretterjesztő előadást. A három előadás során bevezetik a nézőt, hogyan is született a magyar operett itt, a Király utcában.

Előadássorozat a Király Színház és a magyar operett hőskoráról lesz előadás 2019. november 13-én ás december 11-én 15:00-kor a Weselényi17-ben. A Magyarországon egyedülálló program ötvözi a klasszikus gálaműsort és az ismeretterjesztő előadást. A három előadás során bevezetik a nézőt, hogyan is született a magyar operett itt, a Király utcában.

A Király Színházban csaknem 250 darabot játszottak összesen, köztük dzsessz-operettet is bemutattak, kísérleti jelleggel.  A legnagyobb sikereik között szerepelt a ma is közönség kedvenc Csárdáskirálynő, amit jelenleg is játszik több színház is (Jegyek itt!), A Mágnás Miska, amit Budapesten jelenleg is két színház jatszik (Jegyek itt!) vagy éppen a Sybill és A víg özvegy.

"A Király színház volt az első budapesti színház, amely felkarolta a magyar operett ügyét. 1903-ban nyitotta meg kapuit, 20 évvel megelőzve az Operettszínházat. Ebben a színházban csendültek fel először a Csárdáskirálynő, Sybill, Gül Baba, Mágnás Miska, János vitéz mai napig sokat játszott dalai. A Király Színházban 237 magyar operettet mutattak be. A három előadás középpontjában a Király Színházban játszott operettek, azok szerzői és a színház igazgatóinak munkássága áll, mely lehetővé tette, hogy a magyar operett hungarikummá váljon."

Fellépők: Gencsev Gábor, Pethő-Tóth Brigitta, Szilvássy János, Szőke Dániel, Zátrok Vivien

Időtartam: 70 perc

A belépés díjtalan!

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Ők lesznek a Diótörő szereplői az Operettszínházban!
A Diótörőt december 20-tól láthatjuk az Operettszínházban. Az előadásban az Operaház és az Operettszínház művészei is fellépnek.
János vitéz a Budapesti Operettszínházban - Jegyek és szereposztás itt!
Dolhai Attila, Sándor Péter, György Rózsa Sándor, Oszvald Marika, Lehoczky Zsuzsa és számos jól ismert művész főszereplésével érkezik a János vitéz a Budapesti Operettszínházba!
Így énekli Andrea Bocelli a West Side Storyból a Mariat! VIDEÓ itt!
Andrea Bocelli a West Side Story legismertebb dalát a Mariat Budapesten is elénekelte már!
INGYEN nézhetjük meg A mosoly országát Piotr Beczala főszereplésével!
INGYEN nézhetjük meg A mosoly országát Piotr Beczala főszereplésével!
Elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál!
Nem tartják meg az április és 3. és 19. közötti időszakra tervezett 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) a koronavírus okozta nemzetközi egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x