Velencei - Tavi Fesztivál 2021 - Jegyek itt!

Kelt: 2021.05.31

Velencei - Tavi Fesztivál 2021 - Jegyek itt! A Tisza-tavi fesztivál várja azokat is akik inkább a Velencei-tóhoz ruccannának le, vagy legszívesebben akár mindkét helyszínt beillesztenék a nyári programjaik közé. A nagy újdonság ugyanis az, hogy 2021-ben a Velencei-tónál is kitárja kapuit a Természet Operaháza június 18‒20. között. A Velencei -Tavi Fesztivál 2021-ban kerül megrendezésre. Jegyek és bérletvásárlás itt!

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál évről évre növekvő népszerűségű találkahelye a természet, a sport és a kultúra szerelmeseinek. A három elemet egyedülállóan ötvöző rendezvény sikerreceptje annyira jól bevált, hogy idéntől a Magyar Tavak Fesztiválja néven több helyszínen még több érdeklődőt fog elkápráztatni a nyár nagy eseménye.

Az év kellemes meglepetése a fesztiválok terén: 2021-ben július 30-tól augusztus 1-ig a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő  Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, mely a komolyzene, az aktív pihenés és az egészséges életmód nemzetközi szinten is egyedülálló keverékét kínálja a résztvevőknek. Jegyek és bérletvásárlás itt!

Sőt, azok sem maradnak híján a felejthetetlen élménynek, akik inkább a Velencei-tóhoz ruccannának le, vagy legszívesebben akár mindkét helyszínt beillesztenék a nyári programjaik közé. A nagy újdonság ugyanis az, hogy 2021-ben a Velencei-tónál is kitárja kapuit a Természet Operaháza június 18‒20. között, 2022-ben pedig a Balatoni Fesztivál kerül megrendezésre. 

A Velencei-tavi fesztivál június 18-án egy gálával indul amin fellép Miklósa Erika, Balázs János, Wiedemann Bernadett, Rácz Rita, Haja Zsolt, Horti Lilla, Szappanos Tibor, Kovács István, Pataki Bence.

Másnap a Budapest Ragtime Band,Herczku Ági a Magyar Rhapsody Projekt és a Zeneakadémia ifjú operaénekes növendékei is fellépnek. A harmadik nap a Hot Jazz Banddel indul a nap és a Musicolore zárja a programot. Jegyek és bérletvásárlás itt!

A Természet Operaháza fesztiválsorozat ezáltal több helyszínes franchise-zá nőtte ki magát, a Magyar Tavak Fesztiválja márkanév alatt.

Pozitív meglepetés és a szervezők részéről hatalmas teljesítmény, hogy reményeink szerint a járvány ellenére mindez idén is működhet. A tavalyi kiadás a speciális vírushelyzet miatt veszélybe került, de a jogszabályok maradéktalan betartásával még akkor is sikerült megrendezni az összejövetelt. Mivel a szokásosnál is jobban odafigyeltek a biztonságra és a higiéniára, nem csupán teljesen zökkenőmentesen zajlott le a rendezvény, hanem ismét feilejthetetlen örömet kínált a résztvevők számára.

Kézenfekvő volt tehát a Tisza-tavi Fesztivál mint eredeti „zászlóshajó” mögé idéntől kezdődően több hasonló rendezvényt is felsorakoztatni, az igényes szórakozásra továbbra is ‒ sőt, talán minden eddiginél jobban ‒ vágyó közönség kedvéért vállalva a névváltoztatással (Magyar Tavak Fesztiválja) és a bővüléssel, a két helyszínnel (Tisza-tó és Velencei-tó) járó plusz erőfeszítéseket.

Nem csupán újramárkázásról van tehát szó, hanem a múlt sikereire építő magyar fejlesztésről, amelynek ‒ a mostanság elharapózott sok rossz hír közepette ‒ mindenki csak örülhet, aki a minőségi kultúrát nagyra tartja.

Az idei program még meglepetés, de annyit már tudni lehet, hogy a gála Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc -,  és Prima Primissima díjas opera-énekesnő 30 éves pályafutásának jubileuma köré épül fel, aki egyébként aki a kezdetektől a fesztivál „nagykövete”, és néhány éve maga is velencei lakos.

Emellett – a Magyar Tavak Fesztiválja rendezvényeinek egységes arculatát erősítve – a Tisza-tó mellett Velencén is megjelenik majd a Szolnoki Szimfonikus Zenekar mint hivatalos fesztiválzenekar.

Komolyzene és aktív pihenés a szabadban: ez az eredeti sikerrecept, amelyre építve az évről évre növekvő népszerűségű fesztivál eljutott oda, hogy immár több helyszínen is egyedülálló hazai találkahelye legyen a minőségi kultúrát kedvelőknek, a természet szerelmeseinek és a sportos életmód híveinek ‒ ami az utóbbit illeti, a fesztiválon rendezett futóversenyek, a kerékpáros túra és a csónakázás formájában.

Erre építve álmodta tovább Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató és ötletgazda az eredeti tervét, amely a legfontosabb emberi értékeinket ‒ a természet, a mozgás és a művészet szeretetét ‒ egyesíti.

Ildikó „civilben” a 25 éve sikeresen működő Jelmez-Art Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, aki az elmúlt másfél évtized során a Magyar Operaház mellett 14 külföldi, nemzetközi hírű operának (köztük az oslóinak, a New York-inak,  koppenhágainak és a berlininek) is készített művészi jelmezeket ‒ innen a szoros kapcsolódási pont az opera csodálatos világával.

Eredetileg egy csapatépítő tréning alkalmával látogatott el a Tisza-tó környékére. Biciklin tekerte körbe csapatával a tó nagy részét, ahol a különböző állomásokon, pihenőhelyeken zenés produkciók várták a dolgozókat. Ez az ötlet azóta Tour d’Opera kerékpáros túra néven évről évre nélkülözhetetlen része a fesztivál programjának, emellett a résztvevők – a kerékpáros kirándulás mintájára – már a Boat d’Opera csónakos, kajakos, sárkányhajós és SUP-os túrán is részt vehetnek.

Ezeken a túrákon nem csupán végigtekerni vagy végighajókázni öröm a természeti szépségek, a pazar vízi és szárazföldi élővilág, valamint a helyi kultúra megcsodálására nyújtott lehetőség miatt, hanem megállni is, mert minden egyes állomáson neves művészek várják a kirándulókat produkcióikkal.

A személyes sztori egyedülálló komolyzenei fesztivált szült, amely cseppet sem „komoly” ‒ pontosabban: nem fölöslegesen komolykodó, a közönséget elidegenítő rendezvény, hanem olyan könnyed, de igényes és minőségi szórakozási lehetőség, amely a programokba aktívan bevonja a résztvevőket.

A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, hiszen ez a fesztivál bemutatja hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, sőt, a környék népi kultúráját is. Mivel a komolyzenei előadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg a világon.

A koronavírus-járványt a vendéglátóipar mellett a magyar turizmus sínylette meg a leginkább. Ezért a fesztivál cseppet sem mellékes célkitűzése, hogy a helyszínéül szolgáló régiókat és a helyieket segítse a talpra állásban, a gazdasági növekedésben, amelyhez a turizmus mint fő iparág nagyban kapcsolódik.

A fesztivál ideje alatt a térségben eltöltött vendégéjszakák száma növekszik, ami a kapcsolódó vállalkozások bevételének a növekedését is jelenti. Mi több, a hatás hosszú távú, mert az eddigi tapasztalatok alapján a környékkel megismerkedő fesztiválozók később is visszatérnek a térségbe, és igénybe veszik a helyi pihenési lehetőségeket.

Mivel a természeti értékek jelentős szerepet töltenek be a Magyar Tavak Fesztiválja életében, a természettudatos gondolkodást a rendezvények megvalósítása, lebonyolítása közben és a résztvevők tekintetében is igyekeznek fejleszteni és magasabb szintre emelni a szervezők. A környezeti fenntarthatósági szempontoknak való megfelelés, illetve annak érdekében, hogy a Zöld Fesztivál címet joggal használhassák, számos intézkedést hajtottak végre.

Például a fesztiválok során rendszerint „mini” környezetvédelmi akciókat szerveznek, melyek célja nem csupán a rendezvény további színesítése, hanem a környezetet védő látásmód terjesztése, megszerettetése is a célcsoporttal. A fesztivál reklámanyagainak újrahasznosításával kültéri bútorok készülnek maradandó értékként a közösség számára, és faültetésre is sor került már a környékbeli településeken.  

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Tisza-tavi Fesztivál 2021 - Jegyek itt!
Az év kellemes meglepetése a fesztiválok terén: 2021-ben július 30-tól augusztus 1-ig a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, mely a komolyzene, az aktív pihenés és az egészséges életmód nemzetközi ...
A diótörő 2021-ben az Erkel Színházban - Jegyek itt!
A Diótörő balett 2021 november hétköznap és hétvégén is látható lesz Budapesten az Erkel Színházban. A Diótörő téli előadásaira már elkezdték a jegyek értékesítését!
HAUSER - Swan Lake - Hattyúk tava - VIDEÓ ITT!
Hauser Swan Lake - Hattyú ktava videó!
A diótörő 2021-ben ismét az Operettszínházban - Jegyek itt!
Az ifj. Harangozó Gyula rendezésében bemutatott Diótörő az Operettszínházban 2021. decemberétől lesz látható. Jegyek itt!
A diótörő a Magyar Táncművészeti Egyetemen - Jegyek itt!
A Diótörő keresztmetszet 2021 decemberében Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetem, Ifj. Nagy Zoltán Színháztermében lesz látható! A koreográfiát jeles elődök után a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatói készítették, és a Magyar ...
Diótörő a Madách Tánciskola előadása a József Attila Színházban - Jegyek itt!
Diótörő - a Madách Táncművészeti Iskola vendégelőadása 2021. december 22 és 25-én a József Attila Színházban. Jegyek ittt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje 2022-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje sztárvendégekkel 2022. január 1-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre. Jegye kitt!
A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022 nyarán is opera sztárokkal vár!
Az ország egyik leggazdagabb kínálattal működő nyári szabadtéri színháza, a Margitszigeti Színház, hagyományosan, a 2022-es szezonban is célul tűzte ki, hogy neves előadóművészeket, együtteseket, világsztárokat vonultasson fel. A következő ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x