Változik a Szegedi Szabadtéri Játékok műsora!

Kelt: 2021.05.03

Változik a Szegedi Szabadtéri Játékok műsora! Több változást is bejelentett 2021-es évadával kapcsolatban a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az ország legnagyobb szabadtéri színházának műsora a járványhelyzet miatt módosul, bár három korábban meghirdetett darab elmarad, számos új, nagyszabású produkcióval készülnek a 90. évfordulóra

Változik az idei Szegedi Szabadtéri Játékok műsora. Barnák László, főigazgató elmondta: a pandémia és a bizonytalan pályázati támogatások miatt a fesztivál módosítja a repertoárját, így a Dóm téri darabok közül a „Sok hűhó semmiért” című Shakespeare-vígjáték, az újszegedi színpad produkciói esetében pedig Verdi Traviata-ja, valamint a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett is kikerül a 2021-es műsorból. 

Hozzátette: így a 90 éves Szabadtéri június 24-én az Ajándékkoncert szimfonikus zenekari koncerttel indul, melyet látványos vizuális meglepetéssel élvezhetnek a nézők. Július 17-én és 18-án Puskás Ferenc, minden idők legismertebb magyar sportolójának életét, - és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, a Puskás, a musical sztárszereposztással érkezik a Dóm térre. A monumentális előadásban mások mellett 22 színész, 30 gyerekszínész, 60 táncos és artista szerepel, a látványt pedig tűzijáték és LED-fal is fokozza a hatalmas színpadon. Július 23-án koprodukcióban az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel, TÁNC-ÜNNEP címmel néptánc produkció látható.  

Változik a műsor az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is. A különleges atmoszférájú játszóhelyen a Játékszín fergeteges vígjátékával, a Kölcsönlakással indul az évad július 9-én és 10-én, majd július 23-án és 24-én Mozart népszerű vígoperája, a Szöktetés a szerájból látható, a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében. Augusztus 19-én és 20-án a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje kerül színre. 

Tavaly ősszel hatalmas sikert aratott az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Dumaszínház humoristájának önálló estje, így a vezetőség úgy döntött, idén a hazai stand-up comedy újabb két sztárja, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám érkezik egy-egy estére a ligetbe.

JEGYVÁSÁRLÁSHOZ KATTINTS IDE!

 

A változás nem érinti a többi produkciót 

A Szegedi Szabadtéri Játékok korábban meghirdetett produkciói továbbra is műsoron maradnak, így a Szirtes Tamás rendezte Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, majd a soul- és diszkódallamokkal fűszerezett Apáca show című musical, Szente Vajk rendezésében, és minden idők egyik legnagyobb musicalklasszikusa, a West Side Story is megelevenedik a Dóm téren. Utóbbi nagyszabású produkció rendezője Alföldi Róbert lesz. Az újszegedi színpad műsorán változatlanul látható majd a kacagtató Moliére- komédia, a Scapin furfangjai, Herczeg T. Tamás rendezésében. 

 

Az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltása a mai nappal megkezdődött. A nézőknek online, a szegediszabadteri.hu/hu/page/show/2021-es-elmaradt-eloadasok oldalon és személyesen, a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában is lehetőségük van visszaváltani 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Júniusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színház 2021-es műsora! Jegyek és műsor itt!
A klasszikus zenei kínálatban az opera, a balett és az évfordulós szerzők, Verdi és Mozart kiemelt figyelemre számíthatnak.
Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése!
Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése
A diótörő 2021-ben az Erkel Színházban - Jegyek itt!
A Diótörő balett 2021 november hétköznap és hétvégén is látható lesz Budapesten az Erkel Színházban. A Diótörő téli előadásaira már elkezdték a jegyek értékesítését!
HAUSER - Swan Lake - Hattyúk tava - VIDEÓ ITT!
Hauser Swan Lake - Hattyú ktava videó!
A diótörő 2021-ben ismét az Operettszínházban - Jegyek itt!
Az ifj. Harangozó Gyula rendezésében bemutatott Diótörő az Operettszínházban 2021. decemberétől lesz látható. Jegyek itt!
A diótörő a Magyar Táncművészeti Egyetemen - Jegyek itt!
A Diótörő keresztmetszet 2021 decemberében Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetem, Ifj. Nagy Zoltán Színháztermében lesz látható! A koreográfiát jeles elődök után a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatói készítették, és a Magyar ...
Diótörő a Madách Tánciskola előadása a József Attila Színházban - Jegyek itt!
Diótörő - a Madách Táncművészeti Iskola vendégelőadása 2021. december 22 és 25-én a József Attila Színházban. Jegyek ittt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje 2022-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje sztárvendégekkel 2022. január 1-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre. Jegye kitt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x