Szabó Balázs orgonakoncertje 2021-ben a Zeneakadémián - Jegyek itt!

Kelt: 2021.09.05

Szabó Balázs orgonakoncertje 2021-ben a Zeneakadémián - Jegyek itt! Szabó Balázs orgonakoncertje 2021. október 11-én a Zeneakadémián kerül megrendezésre. Jegyek itt!

Liszt etűdsorozata egészen kivételes kihívások elé állítja a zongoristákat, de magát a zongorát is. Hogy most Szabó Balázs miért döntött úgy, hogy orgonára adaptálva szólaltatja meg a teljes ciklust, arról így írt: „Sosem gondoltam arra, hogy a zongoraetűdökkel foglalkozzam, egészen addig, amíg meg nem épült a Zeneakadémia Voit orgonája.

Sok hangszeren játszottam szerte a világon, de ez a hangszer olyan távlatokat nyit meg, amilyeneket korábban elképzelni sem tudtam. Sokszínűsége, kifejezőereje, plasztikussága, transzparenciája és virtuózan pezsgő gyorsasága olyan inspirációt ad a játékosnak, hogy úgy érzi, határtalan lehetőségeket biztosít számára, melyek kiaknázása csakis rajta múlik.

A darabok átírását, a különböző technikai és hangzásbeli megoldások kidolgozását teljes egészében a Voit orgonán végeztem, így azok elválaszthatatlanok ettől a hangszertől és akusztikai környezetétől. Ahogy Liszt eredeti művei új távlatokat nyitottak meg a zongorajáték területén, úgy most a Voit orgonán való elhangzásuk az orgonajáték új dimenziójába emeli a hallgatóságot.”

Szabó Balázs orgonakoncertje 2021. október 11-én a Zeneakadémián kerül megrendezésre.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Zeneakadémiával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Varnus Xavér koncert Tokajon - Jegyvásárlás itt!
Varnus Xavér koncertezik 2021. október 24-én Tokajon a Kultúrális és Konferencia Központban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Il Divo koncert Budapesten 2022-ben - Jegyek az aréna koncertre itt!
Il Divo koncert Budapesten 2022-ben - Jegyek az aréna koncertre itt!
Havasi Symphonic 2021-ben Budapesten az Arénában - Jegyek a 2021-es Havasi koncertre itt!
A vadonatúj HAVASI Symphonic Aréna Show 2021-ben december 18-án 14:00 és 19:30 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az early bird jegyvásárlók extra ajándékot kapnak.
Bolsoj Balett Diótörő 2021-ben Budapesten az Urániában - Jegyek itt!
A Bolsoj Balett Diótörő előadásának felvételének vetítésével csábítja a nézőket 2021. decembe 26-án Budapesten az Uránia Filmszínház. Jegyek itt!
A Szegedi Kortárs Balett Diótörő balettje Budapesten - Jegyek itt!
A Diótörő a Szegedi Kortárs Balett varázslatos karácsonyi előadása 2021. december 12-én Budapesten a Corvin Művelődési Házban lesz látható. Jegyek itt!
Varnus Xavér jótékonysági koncert Kecskeméten - Jegyek itt!
Szívből jövő hangok címmel kerül megrendezésre Varnus Xaver jótékonysági koncertje Gyenes Anna gyógyulásáért 2021. november 1-én Kecskeméten Kodály Zenei Általános Iskolában.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x