Rómeó és Júlia balett a Margitszigeten!

Kelt: 2023.06.28

Rómeó és Júlia balett a Margitszigeten! Rómeó és Júlia balettre a Margitszigeten

A Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosait a nagysikerű margitszigeti előadásuk után 2023 nyarán Valentina Turcu által koreografált Rómeó és Júlia balettben láthatja újra a közönség. A koreográfus esszenciálisan alkotja újra a darabot, Shakespeare klasszikus művéhez híven. A különleges módszerrel az érzelmi hatásokat a maximumra fokozzák, 80 percbe sűrítve! Az előadás felrepíti, magával ragadja a nézőt, akit az előadás az utolsó pillanatig nem enged el. A legutolsó mozdulatban és a zene utolsó hangjában is végig benne tartja a közönséget, így az élmény örök emlék marad.

Valentina Turcu és Szergej Prokofjev Rómeó és Júlia balettjét a Maribori Balett 2023. július 13.-án csütörtökön 20:30-kor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

(esőnap: július 14.)

Rendező: Valentina Turcu 

A balett-rendezés az ellenséges környezet és a romboló kapcsolatok miatt feláldozott örök szerelem portréját mutatja be. Az alkotás a reneszánsz festészet és építészet ikonográfiáját idézi, mégis magában foglalja az örök szerelem utáni vágyakozás kortárs aktualitását. 

Az élet "éhsége" és a szerelem új megtapasztalása - érzékiség, kegyetlenség és szenvedély - áll a feloldhatatlan drámai konfliktus középpontjában, amely két fiatal idealista tragikus végéhez vezet. Júlia felismerése az elkerülhetetlen végzetes vég előtt úgy jelenik meg, mint belső utazás a lélek legmélyebb, árnyékos területein, miközben az Igazság és a Szerelem mellett kötelezi el magát, és végül egyesül a Legmagasabbal.

Szereplők:

JÚLIA - Catarina de Meneses

RÓMEÓ - Tamás Darai

MERCUTIO- Andrea Schiffano

TYBALT - Sytze Jan Luske

BENVOLIO - Yuya Omaki

PARIS - Lucio Mouttone

CAPULETNÉ - Tanja Baronik

CAPULET- Sergiu Moga

MONTEGUENÉ - Evgenija Koškina

MONTEGUE - Tiberiu Marta

JÚLIA DJKÁJA- Helena Klasič

KURTIZÁNOK- Branka Popovici / Olesja Hartmann Marin

MAB- Asami Nakashima

BOHÓCOK- Tomaž Golub, Mateo Magallotti, Aleksandar Trenevski

LŐRINC BARÁT - Marin Turcu

CAPULET CSALÁD - Asami Nakashima, Hristina Stoycheva, Monja Obrul, Beatrice Bartolomei, Tea Bajc

Cristian Popovici, Davide Buffone, Tomaž Golub, Christopher Thompson

MONTAGUE CSALÁD - Ema Perić, Ines Uroševič, Mina Radaković, Satomi Netsu

Alexandru Pilca, Mircea Golescu, Matteo Magallotti, Aleksandar Trenevski

Játékunk nyertesei: Lajtai Erika, Kárpáti Nikolett

A játékunkban most a Rómeó és Júlia balett előadásra sorsolunk jegyeket.  A játékban 2 módon is lehet nyerni. Páros jegyet sorsolunk azon Facebook  követőink között, akik követik oldalunkat és a játékról szóló poszt alatt kommentben megírják, hogy Ők melyik a kedvenc balettjük?  Valamint azok között is sorsolunk páros jegyeket, akik a JÁTÉK menüben feltett kérdésünkre helyesen válaszolnak. A játék június 28-ig tart.

A megosztásoknak is örülünk! :)

Ezt a nyereményjátékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék során átadott adatokat az operainfo.hu kezeli, azt a Facebook semmilyen formában nem kapja meg. 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x