Pavarotti múzeum nyilt a héten!

Kelt: 2015.07.21

Pavarotti múzeum nyilt a héten! A szobákban Luciano Pavarotti jelmezei és kedvenc virágos ingei, gyakran viselt kalapjai is láthatók. Az egykori tenor rajongói közelről láthatják öltözőasztalát és a zongorát is, amelynél gyakorolt.

Színpadi emlékek és személyes tárgyak is láthatók a Modena közelében hétfőn megnyílt Luciano Pavarotti Múzeumban, amelyet a volt tenor egykori villájában alakítottak ki.

A villát és az ezt övező birtokot Luciano Pavarotti a nyolcvanas évek közepén vásárolta meg szülővárosában, az Emilia-Romagna tartományban levő Modena közelében. Az épületet a tenor tervei szerint építették át és rendezték be: 2005-re, két évvel Pavarotti halála előtt készült el.

Az örökösök most megnyitották a nagyközönség előtt a Milánóban zajló világkiállítás alkalmából. Az otthonból lett múzeum (casamuseolucianopavarotti.it) a hét minden napján reggel tíztől este hét óráig látogatható. 

A szobákban Luciano Pavarotti jelmezei és kedvenc virágos ingei, gyakran viselt kalapjai is láthatók. Az egykori tenor rajongói közelről láthatják öltözőasztalát és a zongorát is, amelynél gyakorolt. A villa falain a Luciano Pavarottiról készített fotók sorakoznak a világ számos hírességével és a családtagokkal. Modenában szeptember 7-én - Pavarotti halálának napján - koncerttel emlékeznek meg a 72 évesen elhunyt művészről. 

A koncertre a legnagyobb operasztárokat is szeretnék meghívni, így lehet, hogy a hamarosanBudapesten fellépő Andrea Bocelli és Placido Domingo is fellép a koncerten. A két világsztár budapesti fellépéséről bővebb infók lentebb a kapcsolódó cikkekeben!

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Placido Domingo Budapesten az Operában lép fel 2016-ban - Jegyek itt!
Plácido Domingo először lép fel a budapesti Operaházban: 2016. február 6-án a jótékonysági céllal megvalósuló Shakespeare Bál sztárvendége a spanyol operaénekes lesz.
Ennio Morricone koncert 2016-ban Budapesten a Papp László Budapest SportArénában - Jegyek itt!
Ennio Morricone koncert 2016. január 17-én lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában
Andrea Bocelli koncert 2015! Jegyek itt!
2015. november 22-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán ad koncertet Andrea Bocelli. Bocelli budapesti koncertjére már árulják a jegyeket! A tavalyi teltházas koncert után, nem érdemes sokáig halogatni a vásárlást.
José Carreras koncert jegyvisszaváltási infók és lehetőségek!
José Carreras koncert jegyvisszaváltási infók és lehetőségek!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x