Ma van az Opera világnapja!

Kelt: 2020.10.25

Ma van az Opera világnapja! Ma van az Opera világnapja!

2020. október 25-én az operát ünnepli a világ, dacolva a járvánnyal. Az Opera Világnapján operaházak és -társulatok a kultúra ereje mellett tesznek tanúbizonyságot élő vagy interneten közvetített előadásokkal. Az Opera Europa, az Opera America és az Opera Latinoamérica közös kezdeményezése nyomán életre hívott esemény sajtóközleménye kiemeli a zene gyógyító erejét és a művészet szükségét ezekben a nehéz időkben:

"Idén, amikor mindannyiunk életére kihatással van a világjárvány, a világban tapasztalható egyenlőtlenségek még inkább előtérbe kerülnek, és szélesebb rétegeket érintenek, a zene gyógyító erejére és a művészetre még inkább szükség van, mint valaha. A társadalmi érintkezések korlátozása azonban súlyos csapást mér a kultúrára, főként pedig az előadóművészetre. Az Opera Világnapja 2020 esemény létfontosságú lépés a gyógyulás útján."

A 2020-as világnap jelképévé a 250 éve született Beethovent választották, akinek zenei géniusza tökéletes megtestesítője az egyetemes testvériséget hordozó üzenetnek. A Magyar Állami Operaház partnere, az európai internetes operaközvetítések platformja, az OperaVision ezért Beethoven egyetlen operájának, a Fideliónak három változatát is elérhetővé teszi a nagyközönség számára: egy koncertszerű előadást, egy fiataloknak szóló animációs változatot és egy különleges birminghami produkciót, melyben a hivatásos művészek mellett a helyi közösség is szerepet kap.

Október 25-én pedig, szintén az OperaVision oldalán, egy különleges ünnepi gálát is láthatnak az érdeklődők, melyen hat földrész énekművészeinek előadását és olyan kiemelkedő nemzetközi hírű művészeti nagykövetek, mint Ai Weiwei, Ernesto Ottone (UNESCO), Lawrence Brownlee, Isabel Leonard, Brian Jagde, Elsa Dreisig, Joyce El-Khoury, Peter Sellars, Golda Schultz, Nicole Car, Raehann, Raehann Bryce-Davis, Victoria Karkacheva és Leonardo Sánchez üzenetét is hallhatják.

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

La Traviata az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 2021-ben - Jegyek it!
A La Traviata 2021. július 16-17-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es műsorában! Jegyek itt!
Az István, a király az Erkel Színházban új szabályokkal és ülésrenddel kerül bemutatásra!Jegyek itt!
Az István, a király 2020 októberében kettős szerepsoztásban kerül bemutatásra az Erkel Színházban! A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében a Magyar Állami Operaház az alábbi intézkedéseket hozza!
Így énekli Andrea Bocelli a West Side Storyból a Mariat! VIDEÓ itt!
Andrea Bocelli a West Side Story legismertebb dalát a Mariat Budapesten is elénekelte már!
Rost Andrea is fellép a Szörényi 75 koncerten az Arénában - Jegyek itt!
A Szörényi 75 koncert 2021. szeptember 28-án a Papp László Budapest Sportarénában Rost Andrea és Szörényi Levente fellépésével lesz látható. Jegyek itt!
Havasi Symphonic 2021-ben Budapesten az Arénában - Jegyek a 2021-es Havasi koncertre itt!
A vadonatúj HAVASI Symphonic Aréna Show 2021-ben december 188-án 14:00 és 19:30 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az early bird jegyvásárlók extra ajándékot kapnak.
Bánk bán a Fertőrákosi Barlangszínházban - Jegyek itt!
A Bánk bán 2021. június 12-én este a Fertőrákosi Barlangszínházban lesz látható Vidnyánszky Attila rendezésében. Jegyek itt!
Jávori Fegya 75. születésnapi koncert 2021-ben a Papp László Sportarénában - Jegyek itt!
Jávori Fegya 75. születésnapja alkalmából sztárvendégek vendégszereplésével kerül megrendezésre Jávori Fegya koncertje 2021. november 4-én Budapesten a Papp László Sportarénában. Jegyek itt!
Farinelli a Sopron Balett és a St. Pölten Europabalett előadása - Jegyek itt!
A tánc műfajában nagyszabású és látványos ősbemutatót tart a nyáron a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett. Az új Farinelli életéről szóló bemutató a Farinelli 2021. június 25-én és 26-án a Fertőrákosi Barlangszínházban. Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x