INGYEN lesz látható a Bánk bán koncertverziója!

Kelt: 2023.08.01

INGYEN lesz látható a Bánk bán koncertverziója! INGYEN lesz látható a Bánk bán koncertverziója!

A Katona József drámája nyomán született, Egressy Béni librettójára komponált és 1861-ben bemutatott nemzeti operánk nem csupán Erkel Ferenc életművének egyik kiemelkedő alkotása, hanem a magyar operajátszás egyik alapműve. Bemutatása óta a hazai operai alaprepertoár része, a Magyar Állami Operaház leggyakrabban játszott darabjainak egyike. Az augusztus 20-i koncertszerű előadáson a művet Rékai Nándor és Nádasdy Kálmán átdolgozásában hallhatja a közönség.

A 2023-as Székesfehérvári Királyi Napok zárásaként Erkel Ferenc Bánk bán című operájának hangversenyszerű előadásának lehet részese a közönség augusztus 20-án, vasárnap 20 órakor a Zichy-színpadon. A koncert ingyenes.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Rákász Gergely orgonakoncert turné 2023 - Jegyek és helyszínek itt!
Hetedik évadjában is az orgona show arcát mutatja a Lords Of The Organ sorozat Vivaldi, Bach és Widor remekműveivel. Ezúttal Veszprém, Budapest, Szeged, Pécs, Szekszárd, Eger? Miskolc, Nyíregyháza közönségét várja egy igazi orgona koncert.
Ramon Vargas estje INGYEN nézhető vissza!
Exkluzív koncertfelvételekkel és podcastekkel frissül a Müpa médiatára és a Müpa Podcast felületei. Kzel harminc, korábban nem hallott, nem látott felvétellel hangolódhat a következő évadra.
A hattyúk tava 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A hattyúk tava kortárs balett 2024. július 20-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!
Ingyen látható a Diótörő a Budapesti Operettszínház zenekarával!
A világirodalom egyik legszebb fabuláját a Budapesti Operettszínház Zenekara és Balettkara, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei keltették életre.
A Grúz Nemzeti Balett 2024-ben Budapesten - Jegyek itt!
A Georgiai Grúz Nemzeti Balett a Sukhishvili 2024. április 10-11-én Budapesten az Erkel Színházban lép fel. Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x