Érkezik A boldog herceg meseopera az Eötvös10 Művelődési Házba

Kelt: 2022.06.15

Érkezik A boldog herceg meseopera az Eötvös10 Művelődési Házba Oscar Wilde mára már klasszikussá vált meséjét, a Boldog herceg-et egy egészen új színházi műfajban láthatja a közönség június 22-én és 23-án az Eötvös10 Művelődési Házban.

A Déryné Program egy nem mindennapi, új magyar zenés előadást karolt fel az idei Barangoló alprogram keretein belül. Oscar Wilde mára már klasszikussá vált meséjét, a Boldog herceg-et egy egészen új színházi műfajban láthatja a közönség június 22-én és 23-án az Eötvös10 Művelődési Házban. A népszerű mese alapján Tiszai Péter zeneszerző egy kortárs meseoperát komponált, a librettót pedig Sényi Fanni, dramaturg jegyzi. 

Pányik Tamás rendező elsősorban a 6-14 éves korosztályt szeretné megszólítani az előadással, ezzel is népszerűsítve a kortárs opera műfaját. De Oscar Wilde története éppúgy megszólítja a felnőttek generációját is, igazi többrétegű, családi történet. Egy szórakoztató tanmese a szeretetről, az önzetlenségről, a társadalmi érzékenységről, a felelősségvállalásról és a segítségnyújtásról. Ezenkívül bemutatja a barátságot, a testvérek közti rivalizálást, a cselekedeteinkkel való elszámolást és az ember saját határainak megszabását is.

Szereplők: 

Boldog herceg :Cseh Dávid Péter
Fecskelány: Gadó Anita 
Boszorkány, Fecskenővér, Alveréb, Anyuka, Gyufaárus lány: Grubits Blanka
Fecskeapa, Főveréb, Zeneszerző: Szaszák Zsolt
Fecskefivér, Közveréb, Kisfiú: Nagy Noel 

Hangmérnök: Fazekas László, Pintér Krisztina
Világítástervező: Bodor Ákos 
A rendező munkatársa: Kerényi Tünde Sára
Látvány: Rákay Tamás
Zenei vezető: Kéménczy Antal
Koreográfus: Barta Viktória

Rendező: Pányik Tamás

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Budavári Palotakoncert - Operettgála 2022-ben az Oroszlános Udvarban - Jegyek itt!
Budavári Palotakoncert - Operettgála 2022-ben az Oroszlános Udvarban. Fellép Bordás Barbara, Dancs Annamari, Dolhai Attila, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Kiss Diána, Laki Péter, Lévai Enikő, Lukács Anita, Ninh Duc Hoang ...
Plácido Domingo zarzuelakoncertje a MÜPA-ban - Jegyek itt!
Plácido Domingo zarzuela koncertje a LISZT ÜNNEP 2022 keretein belül 2022. október 9-én Budapesten a MÜPA-ban látható! Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x