Erkel-Feszt az újra megnyíló Erkel Színházban - Jegyek az Erkel Színházba itt!

Kelt: 2013.11.01

Erkel-Feszt az újra megnyíló Erkel Színházban - Jegyek az Erkel Színházba itt! November 7-re teljesen megújul a 2007 óta bezárt színház, amelyet a Zoboki-Demeter Építésziroda (vezető tervezők: Silvester Csaba, Turi Zoltán és Zoboki Gábor) építészeti programja alapján a Laki Zrt. kivitelezett. Az átalakítások jelentős része a színfalak mögött történt, megújultak a szólista és csoportos öltözők, a szociális terek. Korszerűsítették a színpad műszaki berendezéseit.

Négynapos ünnepi programsorozattal nyílik meg hivatalosan november 7-én, Erkel Ferenc születésének évfordulóján az 1,7 milliárd forintból felújított Erkel Színház.

November 7. a magyar opera napja is, így a gálaesten magyar operákból csendülnek fel részletek. Az ünnepi műsor előtt mutatják be M. Tóth Géza A magyar operajátszás története című félórás filmjét.

Az Erkel-Feszt műfajában is sokrétű programot kínál a közönségnek - mutatott rá Ókovács Szilveszter főigazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón. Már délután négykor kinyitják a színház kapuit, mert zenés felolvasó színház várja a közönséget. A szolnoki Szigligeti Színház művészei adják elő Kiss József munkáját, amely Erkel Ferenc és a híres énekesnő, Anne de La Grange kapcsolatát dolgozza fel.

Az Erkel Színház történetében először szabadtéri előadás is helyet kap a műsorfolyamban: a színház bal oldalán kialakított külső színpadon a Classic Club Singers élő koncertjére nemcsak a jegyvásárló közönséget várják - a program ingyenes.  

A Népoperától az Erkel Színházig címmel a gálaest előtt kiállítás is nyílik az előcsarnokban. Az esti hangverseny első felében Erkel művei szólalnak meg, a második rész Kodály-dallamokkal indul. Színpadra lép többek közt Bretz Gábor, Kálmándi Mihály és Szegedi Csaba. A gálaest Erkel eredeti Himnuszával indul, Somogyváry Ákosnak, az Erkel Ferenc Társaság elnökének vezényletével, majd különleges műsorszámként Erkel ritkán játszott, Magyar Cantate című műve is felcsendül. Másnap Ákos a Karcolatok című zenei anyag turnéjának "nulladik" koncertjét adja az újjávarázsolt Erkel Színházban. 

   

November 9-én Bartók operáját, A kékszakállú herceg várát és Vajda János egyfelvonásosát, a Mario és a varázslót játsszák. A két opera férfi főszerepét - a Vajda-műben Cipollát, Bartók alkotásában a Kékszakállú herceget - Bretz Gábor énekli, Judit Mester Viktória lesz. A darabokat Héja Domonkos vezényli, Galambos Péter rendezi, ő készítette a színpadképet is, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte. 

November 10-én Árnyalatok címmel táncest látható a felújított színházban. Solymosi Tamás balettigazgató azt hangsúlyozta: szeretné, hogy minden tánctársulat, minden stílus otthonosan érezze magát az Erkel Színházban. Az alkalomra szerkesztett műsorban nemcsak a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatának növendékei, hanem a Háry-előadásokban már sikert aratott Honvéd Együttes művészei is fellépnek. Új színt képvisel a programban Budai László tangótáncos produkciója. 

Az OperaKalad sorozat sikerein túl újabb, az ifjúság különböző korosztályait érintő kezdeményezésekről számolt be Ókovács Szilveszter. Indul az Opera nagykövetei program, amelyben iskolákhoz látogat el 14 kiválasztott művész, a program művészeti vezetője Bátori Éva magánénekes.

Az OperaKaland idei produkciója Kodály Háry János című daljátéka, amelyhez egy videoklip-pályázat kapcsolódik. A mű két részletét kell feldolgozniuk a nevező csapatoknak, a klipeket egy internetes felületen láthatja a közönség és a zsűri. A másik pályázat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és Budapesti Művészeti Egyetem hallgatóit szólítja meg: az Erkel Színház jelenleg fehérre festett homlokzatára képzeljenek el a művészeti ágakat megjelenítő absztrakt vagy figurális díszítést.

Az Erkel Színház előadásaira jegyek már online is vásárolhatóak! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

November 7-re teljesen megújul a 2007 óta bezárt színház, amelyet a Zoboki-Demeter Építésziroda (vezető tervezők: Silvester Csaba, Turi Zoltán és Zoboki Gábor) építészeti programja alapján a Laki Zrt. kivitelezett. Az átalakítások jelentős része a színfalak mögött történt, megújultak a szólista és csoportos öltözők, a szociális terek. Korszerűsítették a színpad műszaki berendezéseit. Az épület gépészeti (víz, csatorna, fűtés, szellőzés) rendszereinek számottevő része megújulhatott. A közönség új arculatú auditóriumba léphet be, melynek építése során az építészek arra törekedtek, hogy a rendkívül jó akusztikai adottságok ne változzanak. A nézőtér korszerű szellőzőrendszert kapott. A széksorok kényelmesebb kialakításával a nézőszám 1935-ről 1819-re csökkent, a színház azonban így is megtartotta a legtöbb nézőt befogadó hazai színházépület rangját. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Zeneakadémia jegyek! Megnyílt újra a Zenekadémia!
A Zeneakadémia újra várja a nézőket. Koncertek, hangversenyek és számtalan program. Jegyvásárlás online jegyiroda segítségével.
José Cura jótékonysági koncert a Művészetek Palotájában! Jegyek itt!
A Salva Vita Alapítvány jótékonysági rendezvényt szervez José Cura karmesteri és énekesi szereplésével 2013. december 3-án Budapesten a Művészetek Palotájában.
Szegedi Szabadtéri Játékok 2014-es programja és jegyinformációk itt!
A Zorba, a görög című balettel nyitja a szabadtéri játékok az Szeged 2014-ben. A Szegedi szabadtéri Játékok 2014-ben július 2-től augusztus 20-ig 5 előadással várja a közönséget több mint 15 estén át.
Rost Andrea dalestje a Zeneakadémián! Jegyek itt!
2014. január 12-én kerül megrendezésre a Zeneakadémián Rost Andrea dalestje Oláh Kálmán közreműködésével. Jegyek és infók lentebb!
Kievi City Balett Hattyúk tava és Diótörő  2014-ben Magyarországon - Jegyek és helyszínek itt!
A nagy sikerű Diótörő balett után 2014-ben a Diótörő mellett új előadást is hoz a Kievi Balett a magyarországi turnéjára. Vác, Budapest, Eger, Salgótarján közönsége láthatja az új előadást. Jegyek és helyszínek itt!
André Rieu koncert 2014-ben Budapesten! Jegyek itt!
André Rieu 2014-ban Budapesten ad kocnertet. André Rieu és a Johann Strauss zenekar 2014. május 31-én a Papp László Sportarénában ad koncertet.
José Carreras Exkluzív Karácsonyi Koncert Budapesten 2013-ban! Jegyek itt!
José Carreras Exkluzív Karácsonyi Koncert 2013. december12-én a Budapest SYMA Csarnok színpadán. A jegyvásárlás már elindult. Vegye meg jegyét már most!
Andrea Bocelli 2013-ban a Papp László Sportarénában! Jegyárak és jegyvásárlás itt!
2013-ban az operavilág legjobbjai érkeznek Budapestre. Míg karácsonykor Jose Carreras ad koncertet, addig novemberben Andrea Bocelli látogat el hazánkba. Andrea Bocelli hét év után lép fel ismét Magyarországon 2013. november 9-én a Papp László ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x