Diótörő jégshow is lesz Budapesten!

Kelt: 2023.08.14

Diótörő jégshow is lesz Budapesten! A Diótörő a jégen jégshow a Vasas Jégcentrumban Budapesten lesz látható 2023-ban.

A Diótörő több, mint egy évszázada az egyetemes kultúra része, és olyan klasszikus mű, amely bárhol a világon sikert arat. A jégszínház és a Diótörő "találkozása", a Diótörő a jégen produkció, pedig magába foglalja mindazt, amitől annyira szeretjük a karácsonyi időszakot; várakozást, mesét, fényeket, izgalmat, családi együttlétet, és magát, a karácsonyi csodát is.

A Diótörő ugyanúgy hozzátartozik az adventi időszakhoz, mint a karácsonyi vásárok, vagy az adventi gyertyagyújtás. Hóesés, hideg, korcsolyázás, és a Diótörő.

A Diótörő a jégen produkcióval a “régi karácsonyok” hangulata elevenedik meg, és egy életre szóló kulturális élményt adó adventi és karácsonyi program tér vissza Magyarországra.

A Szedlár Jennifer és Illés Dejan koreográfus páros által megálmodott Diótörő a jégen jégbalett az eredeti klasszikus Csajkovszkij művet veszi alapul, és adaptálja világszínvonalon a jégrevü világába.

A produkció 2 x 45 percig tartó két felvonásos jégbalett Csajkovszkij világhírű zenéjével. A forgatókönyv szintén a klasszikus művet veszi alapul, viszont a jégrevü sajátosságaira alkalmazza a megjelenítést.

A Diótörő a jégen ízig-vérig magyar produkció, hiszen mind a szervezők és a producer, mind a koreográfusok, mind pedig a művészek és a technikai stáb is magyarok. Ugyanígy a kiváló jelmezek és kellékek is magyar szakemberek munkáját dicsérik.

Azoknak, akik a klasszikus balett vagy táncelőadásra vágynak jó hír, hogy a Diótörő az Operaházban még december 24-én is színpadon lesz, de számos Diótörő produkciót találtok még itt:  

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

December 24-én este is lesz Diótörő előadás az Operaházban - Jegyek itt!
A diótörő 2023-ban Budapesten a Magyar Állami Operaházban. Jegyvásárlás itt!
A diótörő koncert a Danubia Zenekarral 2023-ban a Zeneakadémián - Jegyek itt!
A diótörő – teljes balettzene 2023. december 15-én Budapesten a Zeneakadémián. Jegyek itt!
Diótörő a RAM Colosseumban a  Madách Musical Tánciskola és a Sárközi Gyula Társulat tagjaival!
Diótörő Klasszikus mese-show, újragondolva 2023. december 28-30-án Budapesten a RAM Színházban a Sárközi Gyula Társulat tagjai, valamint a Madách Musical Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium növendékei előadásában.
A hattyúk tava 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A hattyúk tava kortárs balett 2024. július 20-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!
Ingyen látható a Diótörő a Budapesti Operettszínház zenekarával!
A világirodalom egyik legszebb fabuláját a Budapesti Operettszínház Zenekara és Balettkara, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei keltették életre.
A Grúz Nemzeti Balett 2024-ben Budapesten - Jegyek itt!
A Georgiai Grúz Nemzeti Balett a Sukhishvili 2024. április 10-11-én Budapesten az Erkel Színházban lép fel. Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x