Csajkovszkij: A diótörő (Bolsoj Balett) az Urániában!

Kelt: 2014.11.29

Csajkovszkij: A diótörő (Bolsoj Balett) az Urániában! A moszkvai Bolsoj Ballett előadása december 21-én délután az Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán.

A Bolshoi Balett élőben tér vissza a mozivászonra 2014-ben immáron ötödik alkalommal, különleges, gazdag és sokszínű repertoárral, mely során olyan klasszikusokat mutatunk be, mint A diótörő, a Rómeó és Júlia vagy a Hattyúk tava.

A kifejezetten széles vászonra készült, HD-minőségben, tíz kamerával rögzített  Bolshoi Balett-közvetítései és felvételei egyedi alkalmat nyújtanak a közönség számára, hogy példátlan közelségből figyelhessék meg a művészeket és bekukkanthassanak a színfalak mögé, ahol a világ legismertebb balett társulatának titkait ismerhetik meg.

Karácsony este Marika keresztapja különös ajándékot ad a kislánynak: egy fából készült diótörőt, melynek férfi alakja van. A karácsonyi ünnepség után, mikor éjfélt üt az óra, valamennyi játék megelevenedik a gyerekszobában.  A diótörő embernagyságúra nő és élére áll a tíz kis katona csapatának, hogy Marika segítségére siessenek, akit az Egérkirály és egérhadserege tart félelemben.

Az E. T. A. Hoffmann történetén alapuló A diótörő egyike a világ legismertebb klasszikusainak. Csajkovszkij feledhetetlen zenéjével, a lebilincselő díszleteknek és jelmezeknek köszönhetően ez a gyönyörű mese a szerelem, az erő és a gonosz örökérvényű témáit járja körül.

Yurij Grigorovics a Bolshoi számára készített koreográfiája tele van  romantikával és az ideális szerelemre tett filozófiai utalásokkal. A Bolshoi kiváló táncosainak mesteri interpretációjában az egész családot elvarázsolja majd a karácsonyi időszakban, bizonyságul arra, hogy senki nem lehet sem túl fiatal, sem túl idős ahhoz, hogy A diótörő története magával ragadja. 

Jegyinformációk ide kattintva!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Diótörő Fesztivál 2014-ben is
Diótörő-fesztivállal, karácsonyi hangversenyekkel és jótékonysági programokkal várja vendégeit adventkor az Operaház.
Diótörő az Operában! Jegyek itt!
2014-ben sem marad el A Diótörő előadás az Operaházban. A jegyek értékesítése már elindult.
Diótörő a Művészetek Palotájában a Szegedi Kortárs Balett előadásában - Jegyek itt!
A Művészetek Palotájában látható a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadása 2015. december 18 és 19 között.
Il Divo koncert Budapesten 2021-ben - Jegyek az aréna koncertre itt!
Il Divo koncert Budapesten 2021-ben - Jegyek az aréna koncertre itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x