Carmen a Companía Antonio Gades feldolgozásában a MÜPA-ban - Jegyek itt!

Kelt: 2021.09.05

Carmen a Companía Antonio Gades feldolgozásában a MÜPA-ban - Jegyek itt! A Companía Antonio Gades Carmen feldolgozása 2021. október 17-18-án a MÜPA-ban lesz látható! Jegyek itt!

Carlos Saura legendás táncfilmje, a Carmen hatalmas, előre nem várt nemzetközi sikert aratott. A táncadaptáció színpadi változatát 1983-ban Párizsban mutatták be, a közönség ugyanazzal a kirobbanó lelkesedéssel fogadta, mint néhány évvel korábban a Vérnász és a Flamencoszvit című előadást.

 

A koreográfiai és rendezői koncepció egyik meghatározó gondolata, hogy a főhős, Carmen „nem könnyelmű és nem is férfifaló. Egyszerűen csak egy őszinte nő, aki éppúgy kendőzetlenül vallja meg, ha szeret valakit, mint azt, hogy már nem. Más szóval: egy szabad nő – nyilatkozta Gades a premier után. – A szabadságról magasztos elképzelései voltak, inkább meghalt, minthogy elveszítse azt. Korábban mindig könnyelműnek és végzetesnek mutatták, pedig Carmenben van valami lényeges, ami mindezektől távol áll – az öntudatossága és a nemessége.”

A Liszt ünnep keretein belül a Companía Antonio Gades Carmen feldolgozása 2021. október 17-18-án a MÜPA-ban lesz látható mint táncelőadás.! 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Carmen: Esmeralda Manzanas
Don José: Álvaro Madrid
Torreádor: Jairo Rodríguez
Férj: Miguel Ángel Rojas

Közreműködő táncosok: Cristina Carnero, María José López, María Nadal, Virginia Guiñales, Raquel Soblechero, Ana del Rey, Ana Pardo, Miguel Lara, Antonio Ortega, Pepe Vento, Santiago Herranz, Ángel Navarro

Közreműködő zenészek: Alfredo Tejada, Enrique Bermúdez „Piculabe”, Juan Carrasco „Juañares” – ének, Antonio Solera, Basilio García – gitár

Dramaturg: Antonio Gades, Carlos Saura (Prosper Mérimée műve alapján)

Látvány: Carlos Saura

Díszlet: Antonio Saura

Jelmez: Carmen Sánchez

Fény: Antonio Gades, Carlos Saura

Hang: Alberto Palanques

Koreográfus, rendező: Antonio Gades, Carlos Saura

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Carmen az Eiffel Műhelyházban - Jegyek itt!
A margitszigeti bemutatót követően 2021-ben az Eiffel Műhelyházban is bemutatkozik az előadás! Jegyek itt!
II. János Pál pápa operája Az aranyműves boltja az Erkel Színházban - Jegyek itt!
Az aranyműves boltja 2021. szeptemberében az Erkel Színházban lesz látható!
Havasi Symphonic 2021-ben Budapesten az Arénában - Jegyek a 2021-es Havasi koncertre itt!
A vadonatúj HAVASI Symphonic Aréna Show 2021-ben december 18-án 14:00 és 19:30 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az early bird jegyvásárlók extra ajándékot kapnak.
Bolsoj Balett Diótörő 2021-ben Budapesten az Urániában - Jegyek itt!
A Bolsoj Balett Diótörő előadásának felvételének vetítésével csábítja a nézőket 2021. decembe 26-án Budapesten az Uránia Filmszínház. Jegyek itt!
A Szegedi Kortárs Balett Diótörő balettje Budapesten - Jegyek itt!
A Diótörő a Szegedi Kortárs Balett varázslatos karácsonyi előadása 2021. december 12-én Budapesten a Corvin Művelődési Házban lesz látható. Jegyek itt!
Varnus Xavér jótékonysági koncert Kecskeméten - Jegyek itt!
Szívből jövő hangok címmel kerül megrendezésre Varnus Xaver jótékonysági koncertje Gyenes Anna gyógyulásáért 2021. november 1-én Kecskeméten Kodály Zenei Általános Iskolában.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x