Nyitókoncert a Margitszigeten 2022-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal - Jegyek itt!

Kelt: 2021.11.22

Nyitókoncert a Margitszigeten  2022-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal - Jegyek itt! A Nyitókoncert a NEMZETI FILHARMONIKUSOK közreműködésével 2022. június 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre.

Petőfi Sándor manapság ugyanolyan értékes, mint amilyen a saját korában volt, és példakép lehet az ifjúságnak, minden magyar embernek. Petőfi Sándor gondolkodásának alapja a nemzet volt, „honfiúi szeretettel szerette hazáját, amiért mindent képes volt feláldozni, akár még az életét is”. A Margitszigeti Színház ezúttal a Nemzeti Filharmonikusokkal együttműködve eleveníti fel Liszt Ferenc Petőfiről szóló művét.

A Nyitókoncert a NEMZETI FILHARMONIKUSOK közreműködésével 2022. június 3-án Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre.  (esőnap: június 6.)

Jegyárak és jegyvásárlás hamarosan itt!

A Nemzeti Filharmonikusok minden évben rendszeres fellépői a Margitsziget Szabadtéri Színpadának. Koncertjük fontos része a nyár indulásának, a ráhangolódásnak. Ez évben, a 2022-2023-as Petőfi-emlékév kapcsán, Liszt Ferenc: Petőfi szellemének című zongoradarabja lesz majd hallható. A mű Liszt utolsó zongoraművei közül való, jellegzetesen romantikus magatartásból született: a dicső múlt felidézésével, a hősök elsiratásával Liszt mintegy a zene eszközeivel kívánt maradandó emléket állítani a XIX. század legnagyobb magyarjainak. Petőfi Sándort Liszt közelről nem ismerte, így a költő zenei portréjának megrajzolásához, egyénisége megragadásához költészetéből és a személye körüli legendákból meríthetett ihletet. Petőfi Sándor jellemzésének művészi szándéka, a „szabadság, szerelem” költőjének közismerten romantikus képe már előre kirajzolhatta a darab várható duális hangvételét, egyfajta hősi, harcias tematikát a fő anyagban és ellenpólusként egy szelídebb, lírai intonációt, mely a szabadság költőjének másik arcát, a ragaszkodó fiú és a gyengéd szerelmes szerepkörét jeleníthette meg.

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x