Ments meg, Uram opera az Eiffel Műhelyházban - Jegyek itt!

Kelt: 2020.01.05

Ments meg, Uram opera az Eiffel Műhelyházban - Jegyek itt! Ments meg Uram az Eiffel Műhelyházban 2020-ban. Jegyek itt! Az alapműből készült filmadaptáció után az operaváltozat is hatalmas sikernek bizonyult.

Jake Heggie Ments meg, Uram! című operája élesen tárja elénk a halálbüntetés valóságát, az elítéltek és az őket a társadalmi elvárások ellenére is segítők belső konfliktusát. Heggie első operája Helen Prejean nővér valós eseményeket feldolgozó világhírű könyve alapján, a San Francisco Opera felkérésére készült. Ez volt a dráma és musicallibrettó-szerző Terrence McNally első operalibrettója, akinek a nevéhez köthető A pókasszony csókja és az Alul semmi. A kritika lelkesen fogadta a művet, mely bátran mutatja be a bűnös és családja, valamint az áldozatok hozzátartozóinak igazságát is: „A nagyszerű – hol szókimondó, hol ékesszóló – librettó, amely némi fanyar humorral oldja a feszültséget, amikor a legnagyobb szükség van rá, igazi tartóoszlopa ennek a szívszorítóan drámai történetnek.” (Joshua Kosman, San Francisco Chronicle)

Az alapműből készült filmadaptáció után az operaváltozat is hatalmas sikernek bizonyult: mára öt kontinensen több mint negyven színpadi megvalósítást ért meg. David Adam Moore vállalta a magyarországi bemutatón a főszerepet, aki ezt már Amerikában is játszotta. A felkészülésekor a produkció vizuális megformálóinak rendelkezésére bocsátotta a darabban szereplő börtön halálsorán szerzett valóságos élményeinek dokumentációját.

A magyar közönség 2020 márciusában fiatal médiaművészek együttműködésével készülő, vizuális elemekkel gazdagított előadás keretében ismerheti meg a darabot, amely jelenleg Észak-Amerika legtöbbet játszott kortárs operája. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Főszerepekben: Meláth Andrea, David Adam Moore, Károlyi Katalin Balczó Péter, Szegedi Csaba, Kiss-B. Attila, Cseh Antal és még sokan mások.

 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x