Budapest és Bécs ad otthont az idei Armel operafesztiválnak 2017-ben

Kelt: 2017.02.20

Budapest és Bécs ad otthont az idei Armel operafesztiválnak 2017-ben Idén már két ország két városa, Budapest és Bécs ad otthont az Armel Opera Festivalnak június 28. és július 4. között. Az idén 10 éves fesztivál első napján Rufus Wainwright Prima Donna című műve hangzik el a Pannon Filharmonikusok előadásában a Thália Színházban - emelte ki Havas Ágnes igazgató a pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Idén már két ország két városa, Budapest és Bécs ad otthont az Armel Opera Festivalnak június 28. és július 4. között. Az idén 10 éves fesztivál első napján Rufus Wainwright Prima Donna című műve hangzik el a Pannon Filharmonikusok előadásában a Thália Színházban - emelte ki Havas Ágnes igazgató a pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

2017. Június 30-án a bécsi MuTh Színházban Udo Zimmermann Die Weisse Rose című darabja, a Theatre Orchestra Bienne Solure produkciója látható. Szintén Bécsben mutatják be másnap a Szerb Nemzeti Színház előadásában Dejan Despic Priest Cira and Priest Spira című művét, július 2-án a Varsói Kamaraopera produkciójában Michal Dobrzynski Operetta című alkotását, és július 3-án a Horvát Nemzeti Színház előadásában Martyna Kosecka Klotho című darabját. A fesztivál utolsó napján a gálára a budapesti Thália Színházba várják a közönséget.

A 2017-es újdonságok közül Havas Ágnes felhívta a figyelmet a bécsi előadásokra, amelyekre a magyar fővárosból buszokat indítanak majd, továbbá a partnerszínházak és partnerországok számának növekedésére is.

Az operafesztivál és a Virtuózok című tehetségkutató együttműködésével kapcsolatban kiemelte, hogy Kökény Tamás nagybőgős, a verseny második évadának győztese március 1-jén a New York-i Carnegie Hall-ban lép színpadra az Armel díjazottjaként. Holozsai Eszter fuvolistának, az első korcsoport nyertesének londoni, Váradi Gyula hegedűsnek, a második korcsoport győztesének berlini fellépési lehetőséget kínáltak különdíjként.A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a 10. év tele lesz meglepetésekkel, de a verseny és a fesztivál szerkezete változatlan marad, megőrizve egyediségét. Tehát olyan operaverseny zajlik, amelynek egyik díja a fesztiválon látható művek főszerepeinek eléneklése - fűzte hozzá.

A jövő évben öt ország operaházaiban öt újabb kortárs opera előadása készül, ezek főszerepeire jelentkezhetnek a magyar és külföldi művészek április 4-ig. Az első forduló válogatója Budapesten és Párizsban, a második a magyar fővárosban lesz, a nemzetközi zsűri elnöke Vajda Gergely zeneszerző-karmester. A kiválasztottak 2018-ban a bemutatót megelőző próbaidőszakot az adott partnerszínházban töltik, itt készülnek a premierekre, amelyeket a 11. fesztiválon láthat majd a közönség. A bemutatókat az ARTE Concert csatorna élőben közvetíti és a legnépszerűbb produkciót különdíjjal ismeri el.

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

MozArt Group koncert 2018-ban a Budapesti Kongresszusi Központban - Jegyek itt!
Mozart Group koncert 2018 január 7-én a Budapesti Kongresszusi központban. Jegyek itt!
Boros Misi koncert 2017-ben a Bartók emlékházban! Jegyek itt!
Boros Misi 2017 október 26-án a Bartók emlékházban ad koncertet.
Filmzenei koncert 2019-ben a Margitszigeten - Jegyek és fellépők itt!
A Hollywood Csillagai koncert 2019. július 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon csak egy alkalommal lesz látható. Jegyek itt!
Il Divo koncert Budapesten 2021-ben - Jegyek az aréna koncertre itt!
Il Divo koncert Budapesten 2021-ben - Jegyek az aréna koncertre itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x